Welke soort? 

Bomen kunnen geleverd worden in veel verschillende maten en prijzen. Welke boom wordt gekozen hangt natuurlijk af van Uw wensen. Om te beginnen kiezen we een geschikt soort. De hoeveelheid ruimte is hier de belangrijkste factor voor. In een kleine ruimte wordt gekozen voor een boom die kleiner blijft of een vormboom. Hoe meer ruimte U beschikbaar heeft, des te groter kan de uiteindelijke boom worden. Vergelijk bijvoorbeeld een sierappel ( vaak maar 5 of 6 meter hoog) met een eik of beuk die vaak wel 25 meter hoog worden.

 

Welke Maat?

De prijs van een boom wordt vooral bepaald door de leeftijd en groeisnelheid van de boom. De beste maat voor de leeftijd van een boom is daarom de stamomvang. "Maat" is dus de stamomvang gemeten op 1 meter boven het maaiveld. Een boom groeit gemiddeld 2 cm per jaar. Als de stamomvang op 1 meter boven maaiveld  40 cm is zal de leeftijd dus ongeveer 20 jaar zijn.

 

UItstraling gevoel!

Verder heeft elke boom zijn specifieke eigenschappen die hem geschikt of ongeschikt maken voor een ruimte.

 Te denken valt aan:  Welke vorm moet de kroon zijn? Welke bladkleur? Bloemkleur? Karakteristieke groeivorm of strakke bolvorm? In een strakke tuin zal een boom met een karakteristieke stam en kroon erg goed staan.
Bomen zoeken


Zoeken op naam


Blad kleur


Bloem kleur


Vruchten


Hoogte (uiteindelijke hoogte)


Vorm


Wintergroen